Bir Hukukçunun Alması Gereken 9 Eğitim

 

1.Diksiyon, Etkili İletişim Becerileri

Hukuk fakültelerinde ders olarak öğretilmeyen diksiyon ve beden dili bir hukukçu olarak kariyer basamaklarını tırmanırken en çok ihtiyacığınız olan becerilerin başında gelmektedir. Etkili bir diksiyon kullandığınız kelimelerin daha etkili vurgulanmasına ve karşı tarafı etkilemenize yardımcı olurken beden dili ile karşı tarafı yönlendirir ve yönetici pozisyonda olursunuz.

2.Hukuk İngilizcesi

Günümüz şartlarında diğer çoğu meslekte olduğu gibi hukukçular için de adeta bir gereklilik haline gelmiştir. Gerek müvekkil ilişkilerinde gerekse de dünya çapında hukuki bilgilere erişim açısından İngilizce bilmek biz hukukçulara çok şey kazandıracaktır. Piyasada İngilizce bilginizi geliştirebileceğiniz sertifikalı kurslar vardır. Sertifikalı hukuk ingilizcesi kursları artı olarak kaliteli bir özgeçmiş hazırlamanıza da yardımcı olacaktır.

3 .Hızlı Okuma Eğitimi

Hukuk fakültesi denince ilk akla gelen şeylerden biri de okunması gereken tuğla büyüklüğündeki kitaplardır. Hukuk fakültesi eğitiminden, dava dosyasına, Yargıtay kararlarından, güncel doktrinlere kadar geniş bir yelpazede yer alan tüm bilgiler ancak okuma yoluyla bilgi hazinemize geçmektedir. Bu nedenle hızlı okuma becerisi alınması gereken eğitimlerden biridir.

  1. Türkçe Dil Bilgisi ve Hukuk Dili

Her ne kadar sıralamada hukuk ingilizcesi üst sırada yer alsa da her hukukçunun ana diline belirli bir yetkinlik düzeyinde hakim olması gerekir.

  1. Uyap Eğitimi

Teknolojik gelişmelerden hukukun nasibini almaması neredeyse imkansız bir durum. Bu sebeple Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi, mevcut hukukçular için olduğu kadar mezun olacak yeni meslektaşlarımızın da öğrenmesi gereken önemli bir platform. Bunlara ek olarak takip programlarını öğrenmeniz, karar incelemeleri için bazı programları takip etmeniz sizin için önem arz edecektir.

  1. Stres Yönetimi

Hukukçuların en büyük problemlerinden biri stres. Şüphesiz beden sağlığının yanında zihnimizi de olumsuz olarak etkileyen durumların başında geliyor. Nitekim stressiz bir şekilde meslek hayatını sürdüren bireylerin stresli olanlara göre %60 daha verimli çalıştığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

  1. Arabuluculuk

En az 5 yıllık kıdem istemesinden dolayı mesleğe yeni adım atmış hukukçuların seçekneleri arasında yer almasa da yıllar içinde meyvesini verecek bir alan olan arabuluculuk, hukukçuların mutlaka alması gereken eğitimlerden biri.

  1. Etkili Bilgisayar Becerileri

Office, Google Drive, Evernote gibi programları etkin kullanmanız meslek hayatında veriminizi artıracaktır. Gerek masaüstü gerek mobil platformlarda bu uygulamaları kullanabilirsiniz.

  1. Zaman Yönetimi

Hukuk mesleğinde yapılacak işlerin fazlalığı ve vaktin azlığı karşısında zamanı daha verimli kullanabilmeniz hayatidir. Böyleliklehem iş hem özel hayatınıız daha verimli hale gelecek, hayat kaliteniz yükselecektir.

 

 

 

 

İçeriği paylaş

Kategoriler