Ulusal Yargı Ağı Projesi

Hepimiz iyi bir hukukçu olma yolunda ülkenin yetkin fakültelerini bitiriyoruz ancak iyi bir hukukçu olmada bize gerekli olan sadece burada aldığımız hukuki bilgiler mi? Maalesef değil. Bize okulda hiç bahsedilmediği halde iş hayatında olmazsa olmazımız olacak bir şey var: “UYAP”

 

 

UYAP kısaca “günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir. Bugün itibariyle UYAP ülkemizde Bakanlığımız teşkilatı ile yargı birimlerinin tamamında işletimde olup bu birimlerin her türlü yargısal, idari ve denetim faaliyetleri bu sistemle elektronik ortamda yürütülmektedir”. Yani özetlemek gerekirse bir hukukçu olarak hukuki ne yapmak istiyorsanız artık bunu UYAP üzerinden yapmanız gerekiyor.

 

Kısaca bahsedilen tanımının bile komplike olduğu bu sistemin nasıl kullanılacağını bilmeden meslek hayatına atılmak iş dünyasına kör, sağır ve dilsiz başlamaktan farksız. Zira pek çok büro da artık çalışanlarında daha işe başlamadan UYAP bilme yetkinliği arıyor. Peki bu yetkinliği nasıl sağlayacağız? Aslında seçeneklerimiz oldukça az, ya UYAP kullanımını iş hayatında öğrenip öğreneceğimiz süreç içerisinde mesleki olarak pek de aktif olamamayı göze alacağız ya da öncesinde UYAP kullanımını öğrenip mezun olur olmaz iş hayatına aktif bir şekilde başlayacağız. Peki size hali hazırda eğitimini bile bulmanın imkansıza yakın olduğu UYAP kullanımını, uzmanından, ev ortamında, oldukça kolay ve uygun fiyata, üstelik sertifikalı olarak alabileceğinizi söylesek? Bu mucize gibi teklifi kaçırmamak için hemen ....

İçeriği paylaş

Kategoriler