Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Bireysel Başvuru Eğitimi

Av. Onur Tatar

Eğitim

Uygulamalı Hukuk Eğitimi

Değerlendirme

(0)

Eğitim İçeriği

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), uluslararası bir yapı olan Avrupa Konseyi'ne bağlı olarak 1959 yılında kurulmuş uluslararası bir mahkemedir. Mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ek protokolleriyle güvence altına alınmış olan temel hakların çiğnenmesi durumunda bireylerin, toplulukların, tüzel kişilerin ve diğer devletlerin, belirli usul ve kurallar dahilinde başvurabileceği bir yargı merciidir.
Av. Onur Tatar tarafından anlatılan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru eğitiminde, bu kuruma yapılacak başvuru uygulamalı ve detaylı bir biçimde yer almaktadır.

Eğitim Süreci

Eğitim, online eğitim (online video) formatında hazırlanmıştır. Eğitime kaydolduğunuzda profilinize eklenir ve hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Eğitimlere katılmak için belirli zaman şartı yoktur. Dilediğininiz yer ve zamanda, akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri internete bağlanabilen cihazlardan eğitime katılabilirsiniz. Eğitim süresiz olarak erişiminize açık kalacaktır.

Hedef Kitle Kimdir?

Avukatlar
Stajyer Avukatlar
Hukuk fakültesi öğrencileri
AİHM'ye Bireysel Başvuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler
Hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kişiler

Gereksinimler

Bu eğitime katılmak için herhangi bir şart yoktur. Dileyen herkes eğitime katılabilir.

Konular

Öğrenci Değerlendirmeleri

5

0 Değerlendirme
5 Puan
0
4 Puan
0
3 Puan
0
2 Puan
0
1 Puan
0
Eğitim Özellikleri
Eğitmen

Av. Onur Tatar

2 Kurs
139 Kayıtlı Öğrenci

1978 Ankara doğumlu, Ankara Gazi Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2001 yılında Ankara Barosu’nda avukatlık stajına başladı. 15 yıldır Ankara’da kendi ofisinde avukatlık hizmeti vermektedir. Ankara Barosu CMK Merkezi ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyeliği ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği’nin Avrupa Konseyi ile müşterek olarak düzenlediği, “İnsan Hakları Eğitici Eğitimi Programı”na katıldı. “Türk Avukatların İnsan Hakları Alanında Aşamalı Eğitimleri Projesi”nde eğitimci olarak görev aldı. Avrupa Konseyi’nin İzmir Barosu ile birlikte düzenlediği “İşkencenin Önlenmesinde Avukatları Rolü” konulu eğitime katıldı. “Türkiye’nin 40’a yakın Barosunda 7.000’in üzerinde meslektaşına “İnsan Hakları” ve “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru” ve “Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulamaları” eğitimi verdi. Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği’nce müşterek yürütülen “Hukuk Uygulayıcıları İçin İnsan Hakları Eğitimi” ve “Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi” projelerinde görev yapmıştır. “Yaşama Hakkı ve Ölüm Cezası”, “AİHM Kararları Işığında Mülkiyet Hakkı” ve “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Mevzuatı” “CMK Müdafiliği İçin Rehber”, “Haksız Yakalama ve Tutuklamadan Doğan Tazminat Davaları”, ” Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru” adlı çalışmaları yayınlanmıştır. Londra’da ve Malta’da dil eğitimi aldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Halen Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Okulu Adalet Programı’nda Ceza Hukuku ve Ceza Usul Hukuku dersi vermektedir.

İlgili Eğitimler