Eğitim İçeriği
Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek”tir. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.
Av. Cüneyd Altıparmak tarafından anlatılan Kent Konseyleri Hukuku eğitiminde; kent konseylerinin tanımı, kent konseylerinin nasıl kurulduğu, kent konseylerinin mali yapısının nasıl düzenleneceği, kent konseylerinin organlarının nelerden oluştuğu ve görevleri, konseylerde alınan kararların belediye meclislerinde görüşülme usulü ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği hakkında bilgilere yer verilmiştir.
Eğitim Süreci
Eğitim, online eğitim (online video) formatında hazırlanmıştır. Eğitime kaydolduğunuzda profilinize eklenir ve hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Eğitimlere katılmak için belirli zaman şartı yoktur. Dilediğininiz yer ve zamanda, akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri internete bağlanabilen cihazlardan eğitime katılabilirsiniz. Eğitim süresiz olarak erişiminize açık kalacaktır.
Hedef Kitle Kimdir?
Yerel Yönetimler
Avukatlar
Stajyer Avukatlar
Hukuk fakültesi öğrencileri
Kent Konseyleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler
Hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kişiler
Gereksinimler
Bu eğitime katılmak için herhangi bir şart yoktur. Dileyen herkes eğitime katılabilir.