Kültür Varlıkları Hukuku Eğitimi

Cüneyd ALTIPARMAK

Eğitim

Uygulamalı Hukuk Eğitimi

Değerlendirme

(1)

Eğitim İçeriği

Kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklardır. Bir ülkenin tarih bilincinin oluşmasında kültür varlıklarının çok büyük rolü olmakla birlikte bu kültür varlıklarının mevcudiyetini sürdürebilmesi de birtakım hukuki korumalara bağlıdır.
Av. Cüneyd Altıparmak tarafından anlatılan Kültür Varlıkları Hukuku eğitiminde; kültür varlığının tanımı, kültür varlıklarının çeşitleri, kültür varlıklarının tabi olduğu hukuki mevzuat, kültür varlıklarına ilişkin suçlara dair bilgilere yer verilmiştir.

Eğitim İçeriği

Eğitim, online eğitim (online video) formatında hazırlanmıştır. Eğitime kaydolduğunuzda profilinize eklenir ve hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Eğitimlere katılmak için belirli zaman şartı yoktur. Dilediğininiz yer ve zamanda, akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri internete bağlanabilen cihazlardan eğitime katılabilirsiniz. Eğitim süresiz olarak erişiminize açık kalacaktır.

Hedef Kitle Kimdir?

Avukatlar
Stajyer Avukatlar
Hukuk fakültesi öğrencileri
Kültür Varlıkları Hukuku hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler
Hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kişiler

Gereksinimler

Bu eğitime katılmak için herhangi bir şart yoktur. Dileyen herkes eğitime katılabilir.

Öğrenci Değerlendirmeleri

5

1 Değerlendirme
5 Puan
1
4 Puan
0
3 Puan
0
2 Puan
0
1 Puan
0

Muhyettin Erzen

Eğitim Özellikleri
Eğitmen

Cüneyd ALTIPARMAK

3 Kurs
213 Kayıtlı Öğrenci

Hukuk Fakültesi son sınıfta iken "hukuk eğitimi" konusunda yazdığım makale ile TBB Faruk Erem Ödülünü aldım. 2003’de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2004’de Avukatlığa başladım. 2007’de Selçuk Üniversitesinde yüksek lisansımı tamamladım. 2008 yılında ABD William Mitchell College of Law’da eğitime katıldım. 2008-2011 yılları arasında; AİHM, Avrupa Konseyi, Uluslararası Ceza Mahkemesi, Berlin Üniversitesi, Hollanda Yüksek Yargı Organları, ABD Suprime Court, Capito, Northeast, Harvard, Almanya Max Planck Ensitüsü, Frieburg Üniversitesini kapsayan bir dizi eğitim ve inceleme programlarına iştirak ettim. Bahçeşehir Üniversitesinin düzenlediği “Mediation Advanced Course” ve “Hukuk İngilizcesi, Uzlaşma, Aktif Hukuk Becerileri” eğitimleri tamamladım. 2014’te Arabulucu, sonrasında iş hukukunda uzman Arabulucu oldum. . Bir süre hukuk, kamulaştırma ve ihaleler alanında bilirkişi görevleri de icra ettim. Yine aynı yıl, halen devam eden Türkiye Kent Konseyleri Birliği Hukuk Müşavirliği görevini üstlendim. 2018 yılından bugüne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Hukukçu Üyeliğim bulunmaktadır. 2019’da TOBB Üniversitesi SEM’de MBA eğitimi aldım. 2020 yılı itibarıyla Türkiye Barolar Birliği Tahkim Merkezi Hakemi oldum. Ayrıca Ortadoğu Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (ODTAM) Genel Müdürlüğü ve Genel Sekreterliği görevlerini de üstlendim. Sağlık hukuku, tahkim, ceza hukuku, güncel hukuk gelişmeleri (Bilişim, Kişisel Veriler, Marka, Dış Ticaret, Tüketici Hukuk vb.) alanında eğitimlere katıldım. Ayrıca, arkeolojik varlıkların korunması, zaman yönetimi, patent süreçleri, proje yönetimi, sel riski ve şehir planlama, sigorta, kuşak iletişimi vb alanlarda eğitimler aldım. “Soruşturma Evresi (11 Baskı)”, “İmar Kirliliğine Neden Olma ve İmar Barışı (4 Baskı)”, “Yeni Büyükşehir Modeli (3 Baskı)”, “İhaleye İlişkin Suçlar (3 Baskı)”, “Yabancıların Türkiye’de Mülk Edinmesinin Temel Esasları”, “Gayrimenkul Davaları”, “Kent Konseyleri” isimli kitaplarım ve çeşitli konularda yayınlanan 100'e yakın makalem bulunmaktadır.

İlgili Eğitimler